ΠΕΡΙ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΙΝΩΝ ΑΛΛΩΝ - AFTER ALOSIN ALLOFRON ΕΝΝΙΟΤΕ ΚΑΙ ΑΦΡΩΝ

        Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου Βιβλία και «Λόγοι»

8/8/13

Όταν τα δένδρα κάνουν έρωτα ....

  
  
  
 
  
  
1 Ακακία, σε κεντρικό πάρκο της Έδεσσας (Περικαλές) απέναντι από το Γήπεδο. Το κάγκελο αρχικά είχε τοποθετηθεί δίπλα στο δένδρο. Το δένδρο μεγαλώνοντας «ξεχείλισε» και άρχισε να αγκαλιάζει το μεταλικό κάγκελο. Το πιθανότερο είναι ότι μετά από κάποια χρόνια θα το ενσωματώσει πλήρως.
  
     
  
2 Φλαμουριά, στην οδό Θεσσαλονίκης (αρ. 3) στην Έδεσσα. Η φλαμουριά έχει ενσωματώσει κορμό κληματαριάς που συνεχίζει και ανεβαίνει στην ταράτσα του παρακείμενου σπιτιού. Η κληματαριά χαίρει άκρας υγείας και συνεχίζει να θάλλει κανονικά παρά το ότι η φλαμουριά την έχει ενσωματώσει στον κορμό της! Πρέπει να ανεβεί κάποιος στην ταράτσα να δοκιμάσει μήπως τα σταφύλια της μυρίζουν φλαμούρι!
  
     
  
3 Πλατάνι, στην οδό Θεσσαλονίκης (αρ. 29) στην Έδεσσα. Δίπλα στο πλατάνι βρισκόταν το κάγκελο. Το πλατάνι μεγαλώνοντας ενσωμάτωσε ένα τμήμα του κάγκελου. Την άνοιξη του 2003 ο Δήμος Έδεσσας αναμόρφωσε τις όχθες πολλών ποταμών της πόλης. Στα πλαίσια των εργασιών αφαιρέθηκε το παλιό κάγκελο. Οι εργάτες έκοψαν σύριζα τα τμήματα του κάγκελου που βρίσκονταν εκτός δένδρου. Στη δεύτερη φωτογραφία υπάρχει μια αναπαράσταση του αρχικού κάγκελου. Επίσης το πλατάνι έχει αγκαλιάσει-ενσωματώσει και το τσιμεντένιο κράσπεδο.
  
   Τα σημεία που υπάρχουν οι τομές στο κάγκελο.   
  
4 Δύο πλατάνια έχουν ενσωματώσει τμήμα από το κάγκελο και βρίσκονται δίπλα στο εκκλησάκι της Ανάληψης στο πάρκο των Καταρακτών.
  
     
  
5 Έξω από τον ενοριακό ναό του Αγίου Δημητρίου υπάρχει ένα μεγάλο πλατάνι. Στη θέση «1» παλιά κρεμούσαν την καμπάνα. Το πλατάνι έχει ενσωματώσει τη σιδερένια βάση της. Πιο κάτω, στη θέση «2» η ΔΕΗ έχει τοποθετήσει φωτιστικό του οποίου την βάση επίσης έχει αρχίσει να ενσωματώνει το πλατάνι. Και τέλος κάτω στις θέσεις «3» και «4» το πλατάνι έχει ενσωματώσει τα σιδερένια κάγκελα και από τις δύο μεριές του.
  
     
  
6 Το δένδρο που βρίσκεται στην αυλή σπιτιού στην οδό Καλλιπόλεως αρ. 3 (απέναντι από την Νικομηδείας 30) έχει ενσωματώσει το κάγκελο και το τοιχίο της αυλής.
  
     
  
7 Στην περιοχή Πασά Τσαίρ, στα γήπεδα του τέννις και ποδοσφαίρου, ένα πλατάνι (στη θέση «1») έχει ενσωματώσει το κάγκελο και μια καρυδιά (στη θέση «2») ξεκινάει την περίπτυξή της με το κάγκελο ...
  
     
  
8 Στο Βαρόσι, απέναντι από το ξενοδοχείο "Χαγιάτι", σε ένα άδειο οικόπεδο που χρησιμοποιείται ως πάρκιγκ, στο βάθος του οικοπέδου, δίπλα στον μαντρότοιχο του Δημοτικού Σταδίου της Έδεσσας, μία φλαμουριά έχει αγκαλιάσει τους τσιμεντόλιθους του παρακείμενου τοιχίου.
  
     
  
9 Το δένδρο αυτό όταν ήταν μικρό, είχαν τοποθετήσει για υποστήριγμα μια σιδερένια βέργα. Μεγαλώνοντας ενσωμάτωσε την βέργα και τα μπλε πλαστικά που ήσαν δεμένα πάνω της.
  
     
  
10 Στα Νεκροταφεία της Έδεσσας, μπροστά από το εκκλησάκι της Αναλήψεως, έχουν κρεμάσει την καμπάνα σε ένα μεταλλικό σωλήνα το οποίο τον έχουν στερεώσει σε δύο κυπαρίσσια. Το ένα κυπαρίσσι έχει ενσωματώσει το σωλήνα.
  
     
  
11 Στο μεγάλο ποτάμι της Έδεσσας που καταλήγει στον καταρράκτη, στη διασταύρωση Τσιμισκή με Δωδεκανήσου ένα δένδρο δίπλα στην όχθη του ποταμού έχει ενσωματώσει το κάγκελο.
  
     
     
  
20 Το 1954 η Helen Puz, (η οποία τώρα -2012- είναι 99 χρονών) που πρόσφατα είχε μείνει χήρα, μετακόμισε με τα πέντε παιδιά της. Οι γείτονες τους δώρισαν ένα κοριτσίστικο ποδηλατάκι. Ο γιός της ο οκτάχρονος Don με τα παιδιά της γειτονιάς έπαιζαν πίσω από ένα εστιατόριο που ονομαζόταν The Den και τώρα ονομάζεται Sound Food. Μια μέρα ο Don είπε στην μητέρα του ότι έχασε το ποδήλατο του και δεν ήταν σίγουρος που το είχε αφήσει. Δεν το αναζήτησαν γιατί έτσι κι αλλιώς ο Don ήταν δυσαρεστημένος επειδή το ποδήλατο ήταν κοριτσίστικο. Μετά 40 χρόνια η Helen Puz διάβασε στην τοπική

Η Helen Puz το 2009 από άρθρο της Amelia Heagerty στην Beachcomber http://www.craigboyce.com/
εφημερίδα του Vashon, Beachcomber, για ένα ποδήλατο που βρίσκεται σφηνωμένο μέσα σε κορμό δέντρου, ενάμισι μέτρο πάνω από το έδαφος, κοντά στο εστιατόριο Sound Food. Πήγαν με τον γιο της στο σημείο και διαπίστωσαν πως πρόκειται για το ίδιο ποδήλατο!
Πηγή: www.discoverwashingtonstate.com/
Λέγεται ότι από αυτό το περιστατικό εμπνεύστηκε ο Berkeley Breathed το βιβλίο του: Red Ranger Came Calling (http://www.amazon.com/).
  
  

Το ποδήλατο αρχικά βρέθηκε σε αυτή τη κατάσταση:
  
  
21 Κοντά σε ένα χωριό της Σκωτίας, το Brig o’ Turk, μέσα στο Loch Lomond & The Trossachs National Park, υπάρχει ένα δένδρο που έχει επίσης ενσωματώσει ένα ποδήλατο.
Πηγή: http://www.forestry.gov.uk/
  
  
Για το ίδιο ποδήλατο υπάρχει και άλλη αναφορά:
Το πλατάνι αυτό λέγεται ότι χρονολογείνται από το 1800, και βρισκόταν στην αυλή ενός σιδερά. Η ιστορία λέει ότι ένας άνθρωπος κρέμασε το ποδήλατό του στο δέντρο πριν πάει στον πόλεμο. Δεν επέστρεψε ποτέ, και το δέντρο ενσωμάτωσε και ανύψωσε το ποδήλατο. Σήμερα, το μόνο που είναι ορατό είναι το τιμόνι και και κάποια άλλα τμήματα του ποδηλάτου. Το πλατάνι έχει ενσωματώσει και άλλα αντικείμενα του σιδηρουργείου ....
Πηγή: http://www.owenphilipson.com/
  
  
22 Για τις παρακάτω φωτογραφίες δεν βρήκα κάποια αναφορά για τον τόπο στον οποίο βρίσκονται ......
Πηγή: http://www.freerepublic.com/
  
  
Κάποιος στο facebook λέει ότι αυτό το ενσωματωμένο ποδήλατο βρίσκεται στην Φιλανδία https://www.facebook.com/:
Για την παρακάτω φωτογραφία υπάρχει η εξής αναφορά:
Ο παππούς μου, όταν ήταν μικρός, κρέμασε τα πατίνια σε ένα δενδράκι. Δεν θυμόταν που τα άφησε και μετά από χρόνια τα βρήκε ενσωματωμένα στο δένδρο που πλέον είχε μεγαλώσει ...
Πηγή: http://www.reddit.com/
Στην παρακάτω περίπτωση το «ερωτικό πάθος» των δύο δένδρων έκοψε το ποδήλατο στα δύο ...
Πηγή: http://www.reddit.com/
Υπάρχει αυτή η φωτογραφία "ενσωματωμένου" μοτοποδηλάτου ... αν ανέφεραν κάτι παραπάνω για το πού και πώς, θα αυξάνονταν οι πιθανότητες να μην είναι προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας η φωτογραφία ...
Πηγή: http://prosperityandyou.wordpress.com/
Ακόμη ένα μοτοποδήλατο ... Την φωτογραφία την ανέβασε η Kathy Daxon και μάλιστα υπάρχει δυνατότητα για ζουμ σε κάθε σημείο της φωτογραφίας. Επίσης πουλάει εκτυπώσεις της από 5 μέχρι 147 δολάρια ...
Πηγή: http://fineartamerica.com/
Και ακόμη ένα ποδήλατο αγνώστων λοιπών στοιχείων ...
Πηγή: http://www.bladeforums.com/
Στην βόρεια Ιταλία, στο χωριό Puos d'Alpago της επαρχίας του Belluno υπάρχει ένα «επώνυμο» ποδήλατο ενσωματωμένο σε δένδρο. Ονομάζεται: «bicicletta nell’albero di Sitran» - «ποδήλατο του δένδρου της Sitran»:
Πηγή: http://www.suipedali.it/
Υπάρχει κι ένα καημένο δένδρο στο Σέντραλ Πάρκ της Νέας Υόρκης που έχει χάσει τον «εραστή» του ... Έκανε τόσο κόπο να προσαρμοστεί και να ταιριάξει μαζί του ... αλλά τελικά έχασε το ταίρι του ...:
Πηγή: http://www.pbase.com/
Και έρωτας με τον Βούδα ... στην Ταϊλάνδη:
Πηγή: http://www.buckettripper.com/

  

1 σχόλιο:

 
ΠΕΡΙ ΠΟΛΛΩΝ